Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نیمه نخست سال از میان گزارش‌های ارسالی سوت‌زن‌ها، حدود ۱۰ پرونده به گزارش تخلف یا اعلام جرم منتج و در بررسی بیش از ۳۰ گزارش، در راستای ارتقای شفافیت، ناشر ملزم به ارائه گزارش شفاف‌سازی در سامانه کدال شد و اقدامات پیشگیرانه نظارتی انجام پذیرفت.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس تهران، رئیس اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) با اشاره به نقش این اداره در راستای ارتقای شفافیت در بازار و پیشگیری از بروز تخلفات اظهار کرد: رسیدگی به گزارش‌های حرفه‌‎ای مستند درخصوص ناهنجاری های عمده منجر به جرم و تخلف در بازار سرمایه از جمله وظایف اساسی اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی زمانی سبزی ادامه داد: در صورت ارسال گزارش از سوی فعالان بازار به این اداره، حتی اگر گزارش دربرگیرنده ناهنجاری منجر به تخلف یا ارتکاب جرم نباشد، به‌منظور شفاف‌سازی، اقدامات تکمیلی روی آن انجام می‌شود. اگر چنانچه گزارش بیانگر تخلف باشد، پس از تهیه و تکمیل پرونده تخلفاتی، به مراجع رسیدگی‌کننده ارجاع داده می‌شود.

رئیس اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برخی از این گزارش‌ها که احتمال انجام تحریک‌های آسیب‌زا به روند عادی معاملات در آن می‌رفت، مکاتبه با همکاران نظارتی در شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران را در پی داشت. پس از آن نیز رفتارهای این دسته از افراد به دقت تحت نظر و بررسی قرار گرفت.

وی به درگاه اینترنتی www.dideban.seo.ir اشاره کرد و گفت: این درگاه اینترنتی، به منظور ثبت ناهنجاری عمده در حوزه‌های ناشران، نهادهای مالی، بازار اوراق بهادار و همچنین تخلفات در فضای مجازی بازار سرمایه ایجاد شده است. تمامی افراد جامعه می‌توانند بدون ارائه اطلاعات هویتی، نسبت به ارسال گزارش در این سامانه اقدام کنند.

زمانی سبزی افزود: تمامی گزارش‌ها بر حسب حوزه مربوطه، توسط کارشناسان این اداره به‌صورت تخصصی بررسی می‌شوند. درصورتی که گزارش حائز شرایط مندرج در مواد ۲ و ۳ دستورالعمل «حمایت و تشویق گزارشگران ناهنجاری در بازار سرمایه» باشد به گزارشگر «پاداش» پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: وظیفه اصلی اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه، رسیدگی به گزارش گزارشگران حرفه‌ای (سوت‌زن‌ها) در ارتباط با بروز ناهنجاری‌های عمده بازار سرمایه و کشف تخلف و جرم با استفاده از توان نظارت مردمی است چندی پیش دستورالعملی با محوریت «پاداش» در کمیته تدوین مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار تدوین شد. بر این اساس، به گزارشگران حرفه‌ای که ناهنجاری عمده‌ای را از طریق سامانه یاد شده گزارش ‌دهند، مشروط به اینکه، گزارش براساس دستورالعمل یاد شده حائز شرایط باشد، پاداش داده می‌شود..

رئیس اداره دیده‌بان سلامت بازار سرمایه اذعان داشت: مطالعه این دستورالعمل از طریق لینک https://cmr.seo.ir/FrmRule.aspx?Id=۵۰۹۴۵ امکان‌پذیر است

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اداره دیده بان سلامت بازار سرمایه گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران