Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@18:27:42 GMT

سایه پدیده های نوظهور روی بازار هنر

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۹۶۶۳

سایه پدیده های نوظهور روی بازار هنر

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این روزها فضای مجازی ایجادشده بر بستر اینترنت جهانی دیگر محدود به چند پلتفرم نیست، دنیایی در حال خلق است که حضور و فیزیک اشیا و انسان در آن معنای دیگری دارد. پدیده‌ی در حال‌توسعه متاورس و ورود رسمی یکی دو دولت نشانی از ابعاد پیچیده این جهان مجازی است. بازار پرفرازونشیب رمزارزها سویه اقتصادی این جهان است و محصولات NFT بازار هنر این پدیده نوظهور را سروشکل داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که سهم این بازار نسبت به سایر بازارهای مالی حجم کمتری دارد؛ اما قطعاً سرعت رشد و فراگیری آن برای کسانی که آن را ندیده یا جدی نمی‌گیرند، موجب غافلگیری خواهد شد. همچنان که در کمتر از دو دهه رسانه‌های مکتوب جهان با گسترش پدیده اینترنت مجبور به خانه‌تکانی‌های بنیادی شدند، قطعاً هنرهای کلاسیک نیز در تصادم با پدیده‌های نوظهور مجبور به تغییر خواهند شد. اینکه موزه هنرهای زیبای بوستون که از معتبرترین موزه‌های آمریکای شمالی است برای حفظ آثار کلاسیک دست به چنین اقدامی زده می‌تواند نشانه‌ای بر آغاز تغییرات باشد، اگرچه موج این تغییرات مدتی است شروع شده اما پاندمی کرونا و دورکاری به گسترش و بسط آن کمک عمده‌ای کرده است.

رضا دیده‌بان مدرس اقتصاد هنر در این خصوص به خبرآنلاین می‌گوید: دنیا امروز در حال تغییرات اساسی با سرعت سرسام‌آور است به‌گونه‌ای که شاید فرزندان سه یا چهار ساله ما در کمتر از ۲۰ سال دیگر هیچ ارتباط معناداری با جهان و رویدادهای ما و امروز نداشته باشند.

این مدرس عکاسی و فیلم‌سازی در خصوص تغییر رویکردها در دوره پاندمی کرونا، می‌گوید: دوره کرونا بسیاری از مراودات اجتماعی، اقتصادی و هنری جهان را تغییر و فعالیت‌ها را به سمت ساده‌سازی و سهل‌الوصول بودن بیشتری سوق داده است، تغییر فرآیندها موجب شکل‌گیری و یا گسترش پدیده‌های جدیدی شده است.

دیده‌بان در خصوص اقدام موزه هنرهای زیبا بوستون می‌گوید: موزه‌ها آثار فیزیکی هنرمندان بزرگ دنیا را در اختیاردارند این‌یک پتانسیل بسیار بزرگ را به آن‌ها می‌دهد تا در فضاهای جدید اقدام پیش‌دستانه و خلاقه انجام دهند. این روزها بازار NFT داغ است، بازاری که هرروز در حال فراگیر شدن است، بازاری که همچون خود هنر و بر پایه آن ایجادشده، پس موزه‌ها می‌توانند آثار فیزیکی که مالک آن هستند تبدیل به NFT کرده و با توجه به پشتوانه شهرت و قدمت اثر آن را به فروش برساند.

وی تأکید می‌کند: این روزها بازار NFT از منظر اقتصادی داغ شده و سرمایه‌داران، سرمایه‌های خود را وارد این دنیا کرده‌اند، هرکجا که پول و سرمایه سرازیر شود، قاعدتاً علاقه‌مندی افراد هم برای اینکه سهمی به لحاظ اقتصادی از این میدان و فضا داشته باشند بیشتر شده و گرایش پیدا می‌کنند و اقدام این موزه در همین راستا تعریف می‌شود.

دیده‌بان با اشاره به اینکه موزه‌ها تلاش می‌کنند از شهرت هنرمندان و کلکسیونی که خودشان گردآوری کرده‌اند سهم و بهره ببرند تا از این دنیا عقب نمانند، می‌گوید: به نظر در آینده تمامی موزه‌های دنیا به این سمت خواهند رفت و حتی فراتر از آن با گسترش متاورس و ایجاد نمایشگاه‌های مجازی و حضور غیر فیزیکی مخاطبان ارتباطات و امکانات بیشتری را به دست ‌می‌آوردند.

او با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۶ مردم بین ۳ تا ۴ ساعت روز خود را در متاورس می‌گذرانند، می‌افزاید: همین امروز باآنکه متاورس و واقعیت مجازی گام‌های اولیه را برداشته است ما به‌صورت مجازی همه‌چیز را می‌بینیم، تست کرده و خریداری می‌کنیم.

دیده‌بان با اشاره به اینکه بیش از ۳۵ درصد کمپانی‌های دنیا در فضاهای متاورسی تجارت خودشان را فعال خواهند کرد، می‌گوید: قطعاً سهم هنر و موزه‌های هنری هم از این قاعده مستثنا نیست و به این سمت حرکت می‌کنند و اقدام موزه بوستون در این راستا تعریف می‌شود. در حال حاضر هم پلتفرم‌هایی وجود دارند که از NFT های هنرمندان نمایشگاه ایجاد کرده و در حراج‌های مجازی با قیمت‌های بسیار بالا به فروش می‌رسانند.

او با اشاره به اینکه بسیاری بازار NFT را سرمایه‌گذاری روی آینده می‌دانند، می‌افزاید: فرض کنید یک نفر کلکسیونر که مجموعه تمبری را یک یا ۱۰ دلار، سی یا ۵۰ سال پیش خریده است، ارزش آن کلکسیون امروز شاید صدها یا هزاران برابر شده باشد. رویکرد مجموعه‌داران به بازار NFT از این جنس است.

دیده‌بان در پایان خاطرنشان می‌کند: در آینده با توجه به‌احتمال تغییرات اقلیمی یا اقتصادی و... شاید امکان سفر و دیدن فیزیکی موزه‌ها و... وجود نداشته باشد، اما قطعاً همه مدخلی برای ورود به واقعیت مجازی را خواهند داشت و با آن ابزار سفر کرده در کنار دیگران حضور داشته اشیا را لمس کرده و پدیده ها را ادراک می‌کنند.

۵۷۵۷

کد خبر 1645141

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دیده بان پدیده ها بازار NFT موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید

علی بیت الهی رئیس مرکز زمین شناسی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه  استان خوزستان با وجود آنکه عمده ترین منابع آبی آب های سطحی را دارد در معرض فرونشست زمین قرار دارد گفت: در این منطقه فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه ای در حال رخداد است. 

وی یاد آور شد: طبق بررسی های صورت گرفته  این فرونشست زمین در مساحتی نزدیک به ۲۰هزار کیلومتر، حدود ۳۰درصد مساحت  استان خوزستان را در برگرفته  و این منطقه تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است‌.

بیت الهی اظهار کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خوزستان ، وسعت بالا و مقدار متوسط پائین نرخ سالیانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است. 

وی با بیان اینکه اثر فرونشست زمین را در زمین های هموار  ایذه،  بهبهان، شوش، دزفول،الوان، اهواز،بستان، دشت آزادگان،بندرماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی  شناسائی شده است  افزود:  نرخ سالیانه فرونشست در این مناطق کمتر از ۵ سانتی متر است و  در شوش ۷ سانتی متر و شهرستان اهواز ۶ سانتی متر در سال نیز برآورد شده است. 

او تاکید کرد:کاهش حجم آب های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان ها دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه های فرونشستی زمین در استان خوزستان است.

بیت الهی  با بیان اینکه  ۶ هزار بنای تاریخی، ورزشگاه نقش جهان، ۲ پالایشگاه، ۳ فرودگاه و ۲/۵ میلیون نفر در معرض تهدید فرونشست زمین قرار دارند افزود:  فرونشست در اصفهان به صورت ویژه به مرحله اضطراری رسیده است و در مطالعه موردی فرونشست را در اصفهان بررسی کردیم و امیدواریم به‌صورت پایلوت بتوان راهکارهای مهار این پدیده را در این استان اجرائی کرد.
او تصریح کرد: مهار پدیده فرونشست تدریجی صورت می‌گیرد و فرونشست در اصفهان متوقف نشده و کماکان با نرخ بیشینه حدود ۱۵ سانتی‌متر در سال در حال پیشروی است.

وی بیان کرد:  چنانچه جریان دائمی زاینده‌رود با کنترل بهره‌برداری از منابع آب‌های زیرزمینی برقرار شود، می‌توان در بازه زمانی ۱۵ساله شاهد مهار فرونشست در اصفهان بود، جریان دائمی زاینده‌رود به عنوان شاهرگ اصفهان می‌تواند به کنترل پدیده فرونشست در اصفهان کمک کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • تیم نوظهور فوتسال ایران به لیگ برتر رسید
  • فیلم/ جنگ سایه‌ها بین ایران و اسرائیل
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • پدیده جدید تیک تاک؛ زن عجیبی که ۱۰ فرزند از هشت مرد مختلف دارد!
  • آلفایی‌ها هنوز به دنیا نیامده، پیج اینستاگرام دارند
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضی‌دانان
  • حمایت ۳ میلیاردی بنیاد علم ایران از طرح‌های نوظهور و ۱.۵ میلیاردی از ریاضیدانان
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید